PharmDr. Zdeněk Blahuta, MHA

Evropská federace lékárenských sítí

Rozhovor s výkonným ředitelem Evropské federace lékárenských sítí PharmDr. Zdeňkem Blahutou, MHA o nové organizaci sdružující provozovatele lékárenských sítí ve středoevropském regionu.

…lékárenství začíná tady!

APATYKÁŘ® – 17 LET PROFESIONÁLNÍHO ZPRAVODAJSTVÍ

Portál APATYKÁŘ® překonal hranici 6 mil. pageviews a za rok zdvojnásobil návštěvnost hlavních rubrik

Vloženo: 17.04.2017, 09:39 | Čteno: 524494×

Plzeň 17. dubna 2017 – Největší český farmaportál APATYKÁŘ® zaznamenal v březnu 2017 další výrazný úspěch v návštěvnosti, která překročila hranici 6 miliónů zhlédnutých stránek a více než 760 tis. návštěv. Za pouhý rok (od března 2016 do března 2017) navíc zdvojnásobil počet unikátních návštěv ve dvou nejnavštěvovanějších rubrikách Lékárenství a Krátké zprávy. Důvodem je nejširší a v drtivé většině exkluzivní obsah z oblasti farmacie a lékárenství, který návštěvníci nikde jinde nenajdou.

V březnu 2017 portál APATYKÁŘ® zaznamenal více než 6 miliónů zhlédnutých stránek (6 000 297). Návštěvníci stráví na portálu při jedné návštěvě průměrně 15 minut (14:54 min.), v případě Lékárenského PODCASTU to bylo 20:01 min. (průměrná délka podcastu je 20 min.).

Od března 2016 do března 2017 také zdvojnásobil počet unikátních návštěv dvou nejnavštěvovanějších rubrik Lékárenství a Krátké zprávy. Je to vůbec poprvé za celou historii portálu, kdy dosáhl tak vysoký meziroční nárůst návštěvnosti konkrétních rubrik.

„Naše výhoda je především v tom, že portál APATYKÁŘ® přináší cílené vlastní oborové zprávy, nikoli mainstreamové, které si návštěvníci přečtou všude. Upozorňujeme na témata, která jiným unikají (aktuálně např. zásadní změna zákona o regulaci reklamy či polské změny ve vlastnictví lékáren), přinášíme návrhy k řešení. Jednoduše, kdo se chce dozvědět, co se ve farmacii a lékárenství skutečně děje, preferuje kvalitní dlouhodobé zpravodajství,“ říká majitel a provozovatel portálu PharmDr. Martin Dočkal.

Portál APATYKÁŘ® od počátku sází na vlastní zpravodajství a vyhledávání zajímavých a inspirativních témat. Jeho cílem není zkratkovité, zjednodušené mainstreamové zpravodajství, ale staví na detailním vysvětlení problematiky a souvislostí z pohledu odborníků s více než dvacetiletou lékárenskou praxí. Při jejich zpracování redakce zásadně komunikuje s konkrétními osobami (primárními zdroji), rozhovory autorizuje a fakta před zveřejněním ověřuje. Od počátku preferuje kvalitu před kvantitou. Proto na stránkách portálu návštěvníci nenajdou obtěžující reklamu a bannery, tak časté na jiných českých webech, které překrývají samotnou základní informaci a mnohdy určují náplň zpravodajství.

Portál APATYKÁŘ® je již řadu let hlavním českým médiem pro oblast lékárenství a farmacie. Jako první z českých zdravotnických médií začal přinášet zpravodajství každý den, tj. i o víkendech a svátcích, a od počátku se orientuje cíleně na oblast lékárenství a farmacie. Více než 17 let zde návštěvníci získávají kompletní, aktuální a v řadě případů exkluzivní informace z farmasektoru. Mezi jeho návštěvníky patří lékárníci, lékaři, farmaceutičtí asistenti, manažeři farmaceutických firem, investoři, personalisté, lékové agentury, státní správa, přední advokátní kanceláře se zaměřením na farmatrh, banky a pojišťovny. Mezi top 30 každý měsíc jsou všechna hlavní česká TV, rozhlasová, internetová i printová média. Portál je citován nejen v českých, ale rovněž v zahraničních odborných a ekonomických médiích a řada zahraničních regulačních agentur a farmaasociací si jej vybrala jako zprostředkovatele informací pro ČR. Měsíčně zaznamená více než 750 tis. návštěv. Celkem bylo staženo více než 34 mil. podcastů a každý týden je jich staženo více než 90 tis., pravidelných odběratelů všech podcastů je více než 390 tis. Pro profesionály, kteří chtějí být v oboru vidět nabízí řadu možností prestižní prezentace.

E-preskripce, hlášení cen...

Přípravky s pseudoefedrin...

Ing. Miroslav Michálek

Nevidomý není mentálně po...