Karolina Korodi

Dva roky po zpětné regulaci maďarských lékáren

Exkluzivní rozhovor s předsedkyní maďarské Asociace síťových lékáren Karolinou Korodi o dopadech zpětné regulace maďarských lékáren na provoz lékáren, dostupnost lékárenské péče i personální situaci na trhu práce.

…pro ty, kteří na informace nechtějí čekat!

APAVISION – NOVÝ PROJEKT PORTÁLU APATYKÁŘ®

Portál APATYKÁŘ® spouští svůj největší projekt – odbornou platformu APAvision

Vloženo: 25.04.2019, 05:51 | Čteno: 66398×

Plzeň 25. dubna 2019 – Největší český farmaportál APATYKÁŘ® je dlouhodobě vnímán ze strany odborníků a lidí z farmabranže jako centrum objektivních informací odrážejících reálný vývoj, které rutinně využívají pro svou práci. Nyní propojuje i klíčové hráče z oboru a spouští nový, dosud největší projekt APAvision. Jedná se o odbornou platformu pro výměnu názorů a zkušeností k danému tématu z oblasti farmacie a lékárenství. Smyslem tohoto think-tanku je dát prostor těm, kteří mají k tématu co říct a posunout obor dál.

Jednoznačnou výhodou portálu je nejdelší působení na trhu, od počátku výhradní orientace na farmacii a lékárenství, dlouhodobá znalost trhu a široká síť zahraničních kontaktů. Staví na detailním vysvětlení problematiky a souvislostí z pohledu odborníků s více než dvacetiletou lékárenskou praxí. Redakce zásadně komunikuje s primárními zdroji, rozhovory autorizuje a fakta před zveřejněním ověřuje. Informace na portálu zdaleka nevyhledávají pouze lékárníci a hlavní hráči na lékárenském trhu, ale i lidé z farmaprůmyslu, advokátních kanceláří specializujících se na fúze a akvizice, lékových agentur či státních organizací a legislativců.

„Portál APATYKÁŘ® je dlouhodobě lídrem ve farmacii a lékárenství, jeho zprávy mezi sebou sdílejí lidé na sociálních sítích, informace přebírají česká i zahraniční média. Je proto logické, že se chci posunout dále a kromě zpravodajství nabídnout i další stupeň – odbornou názorovou platformu. Při svých setkáních s mnoha stakeholdery, ale i běžnými lékárníky a provozovateli lékáren slyším hodně podnětných názorů a je škoda, aby zanikly. Poslední půlrok jsem navíc zaznamenal jejich intenzivní zájem o spolupráci s portálem, protože jej vnímají nejen jako profesionální médium, ale také mediátora mezi farmaceutickým terénem a státní správou, regulátory či zákonodárci, který se snaží názory propojovat a ukazovat vize oboru. Protože tato myšlenka přesně zapadá do mého konceptu dalšího profilování portálu, rozhodl jsem se v roce dvacátého výročí jeho založení spustit APAvision,“ přibližuje důvody vzniku nového projektu lékárník a provozovatel portálu APATYKÁŘ® Dr. Martin Dočkal.

Smyslem platformy APAvision je zprostředkovat výměnu názorů a zkušeností mezi jednotlivými účastníky farmaceutického trhu, kteří mají k tématu co říct a posunout obor dál. U řady témat budou zveřejněna společná stanoviska klíčových hráčů na trhu, o která se mohou opřít jak regulátoři, tak státní správa, nebo legislativci při případných úvahách o změnách legislativy.

Odborná platforma APAvision běží na samostatném webu, nicméně propojeném se skupinou APATYKÁŘ®. Web je plně přizpůsoben pro návštěvy z různých zařízení tak, aby byly jeho informace maximálně dostupné. Jak je již u portálu APATYKÁŘ® – jako průkopníka podcastového vysílání v ČR – tradicí, také z každé APAvision bude pořízen podcast dostupný přímo na webu samotném, pro posluchače na platformě iOS přes aplikaci Apple Podcast a pro posluchače jiných platforem přes Spotify. Pro ty, kteří používají jiné aplikace je k dispozici přímý RSS kanál. Současně bude vždy na portálu APATYKÁŘ® zveřejněna i zkrácená písemná verze každé APAvision, kde čtenáři najdou rychlou informaci o probíraném tématu.

„Nový projekt už není jen o práci v redakci, ale organizujeme setkání na různých místech České republiky. Tím se APAvision stává zatím nejnáročnějším projektem. Jako lékárník ale vnímám, že drtivá většina problémů vyplývá z nedostatečné komunikace mezi jednotlivými účastníky. Náš obor má být mj. o empatii, naslouchání a komunikaci. Bohužel už delší dobu vidím pravý opak a to mi vadí. Protože chci obor posunout dál, rozhodl jsem se přijít s tímto projektem a tuto možnost komunikace zprostředkovat. Ostatně APATYKÁŘ® je lídrem trhu, tak se to od něj nepřímo očekává. Nicméně partnerství na projektu je otevřeno všem progresivně smýšlejícím,“ dodává Dr. Dočkal. Pokud se i Vy chcete stát partnerem nového odborného projektu, kontaktujte nás.

Portál APATYKÁŘ® je již řadu let českým lídrem pro oblast lékárenství a farmacie. Jako první z českých zdravotnických médií začal přinášet zpravodajství každý den, tj. i o víkendech a svátcích, a od počátku se orientuje cíleně na oblast lékárenství a farmacie. Bezmála 20 let zde návštěvníci získávají kompletní, aktuální a v řadě případů exkluzivní informace z farmasektoru. Mezi jeho návštěvníky patří lékárníci, lékaři, farmaceutičtí asistenti, manažeři farmaceutických firem, investoři, personalisté, lékové agentury, státní správa, přední advokátní kanceláře se zaměřením na farmatrh a pojišťovny. Mezi top 30 každý měsíc jsou všechna hlavní česká TV, rozhlasová, internetová i printová média. V dubnu 2019 spustil novou odbornou platformu APAvision, dosud největší projekt.

Portál je citován nejen v českých, ale rovněž v zahraničních odborných a ekonomických médiích a řada zahraničních regulačních agentur a farmaasociací si jej vybrala jako zprostředkovatele informací pro ČR. Měsíčně zaznamená více než 800 tis. návštěv. Celkem bylo staženo více než 40 mil. podcastů a každý týden je jich staženo cca 90 tis., pravidelných odběratelů všech podcastů je více než 630 tis. Pro profesionály, kteří chtějí být v oboru vidět nabízí řadu možností prestižní prezentace.

APAvision – odborná platforma portálu APATYKÁŘ®

Doc. MUDr. Leoš Heger, CSc.

Lékárenství z pohledu min...

Doc. MUDr. Leoš Heger, CS...

PharmDr. Marie Loučková, Bc. Alena Šindelářová

Podceňovaná specializace ...

PharmDr. Marie Loučková, ...

Veronika Petláková

Centrální datové úložiště...

Veronika Petláková

Živý záznam akce

5. Tématický den – Den lé...

Živý záznam akce

Johan Wallér

Johan Wallér: Ve Švédsku ...

Johan Wallér

Živá reportáž z akce

Mistrovství v lékárenské ...

Živá reportáž z akce

Doc. MUDr. Leoš Heger, CSc.

Lékárenství z pohledu min...

Doc. MUDr. Leoš Heger, CS...

PharmDr. Jiří Skalický, Ph.D.

Řešení reexportů zvýšením...

PharmDr. Jiří Skalický, P...

PharmDr. Vladimír Finsterle, MBA

Zásilkový obchod s recept...