Johan Wallér

Johan Wallér: Ve Švédsku není hlavní změnou re-regulace trhu, ale to, že pacienti stále více nakupují online, na to lékárníci reagují

Exkluzivní rozhovor s Johanem Wallérem, výkonným ředitelem Švédské asociace lékáren. Exclusive interview with Johan Wallér, CEO of the Swedish Pharmacy Association.

…farmazpravodajství pro profesionály!

APATYKÁŘ® VSTUPUJE DO NOVÉ ÉRY

Detailní informace, přehledy farmatrhu a konkrétní řešení pro lékárny nově v placeném obsahu

Vloženo: 01.06.2020, 18:45 | Čteno: 58301×

Plzeň 1. června 2020 – Největší český farmaportál APATYKÁŘ® vstupuje do své další éry a spouští placený obsah. Jeho součástí budou články s detailními informacemi o projektech farmaceutické péče, specializovaných službách v lékárnách, informace o elektronických řešeních či podrobné přehledy a analýzy farmaceutického trhu.

Portál APATYKÁŘ® dlouhodobě přináší informace, které jsou inspirací pro řadu poskytovatelů zdravotní péče nebo řady společností. Ty velmi často vyžadují poměrně značný čas a odbornou přípravu. Proto se lékárník a provozovatel portálu PharmDr. Martin Dočkal rozhodl tyto informace zpoplatnit.

„Víme, že dlouhodobě naše informace využívá a sleduje velká řada subjektů a nabízíme jim tak hotová řešení, která následně využijí pro své podnikání. Více než 20 let zcela zdarma. Příprava těchto návodů a odborných informací je však extrémně časově, ale i finančně náročná. Je třeba si zjistit a nastudovat velké penzum informací, což už jednoduše nelze dělat zdarma, abychom zachovali vysokou kvalitu. Jsme ale přesvědčeni, že exkluzivita a kvalita našich informací je na takové úrovni, že placený obsah nebude pro naše čtenáře překážkou,“ říká Dr. Dočkal.

Běžné zpravodajství zůstává i nadále pro návštěvníky dostupné bezplatně. Zpoplatněny budou tématické speciály, konkrétní návody, řešení a inovativní možnosti přinášející lékárnám přidanou hodnotu pro jejich provoz. Zpoplatnění nebude fungovat tak, jak je v ČR nyní u obdobně specificky zaměřených webů běžné formou předplatného, ale formou kreditů.

„Apatykář jde dlouhodobě svou cestou, proto je nejúspěšnější v oboru. I v tomto případě jsme reagovali na zpětnou vazbu z našeho průzkumu mezi uživateli. Ti mají zájem o konkrétní články, nikoli o obecné předplatné na určité časové období. Právě volba kreditního systému tuto podmínku přesně splňuje. Čtenáři jednoduše použijí kredity jen na ty články, které chtějí. Tedy každé zobrazení jeden kredit,“ vysvětluje Dr. Dočkal.

„Průkopnicky jsme ukázali, že i v tak specializovaném oboru, jakým farmacie a lékárenství je, je možné vytvářet dlouhodobě kvalitní zpravodajství. Nikdo jiný nedokázal více než 20 let nabízet v řadě případů exkluzivní obsah zdarma. Nicméně chci svůj portál posunout dál, proto jsem přistoupil ke spuštění placeného obsahu. Věřím totiž v kvalitu a přínos našich informací. Ostatně už nyní se jimi mnozí nechávají inspirovat a využívají je,“ shrnuje dále důvody Dr. Dočkal.

Portál APATYKÁŘ® od počátku sází na vlastní obsah a vyhledávání zajímavých a inspirativních témat. Jeho cílem není zkratkovité, zjednodušené mainstreamové zpravodajství, ale staví na detailním vysvětlení problematiky a souvislostí z pohledu odborníků s více než dvacetiletou lékárenskou praxí. Při jejich zpracování redakce zásadně komunikuje s konkrétními osobami (primárními zdroji), rozhovory autorizuje a fakta před zveřejněním ověřuje.

Portál APATYKÁŘ® je již řadu let českým lídrem pro oblast lékárenství a farmacie. Jako první z českých zdravotnických médií začal přinášet zpravodajství každý den, tj. i o víkendech a svátcích, a od počátku se orientuje cíleně na oblast lékárenství a farmacie. Více než 20 let zde návštěvníci získávají kompletní, aktuální a v řadě případů exkluzivní informace z farmasektoru. Mezi jeho návštěvníky patří lékárníci, lékaři, farmaceutičtí asistenti, manažeři farmaceutických firem, investoři, personalisté, lékové agentury, státní správa, přední advokátní kanceláře se zaměřením na farmatrh a pojišťovny. Mezi top 30 každý měsíc jsou všechna hlavní česká TV, rozhlasová, internetová i printová média. V dubnu 2019 spustil novou odbornou platformu APAvision, dosud největší projekt.

Portál je citován nejen v českých, ale rovněž v zahraničních odborných a ekonomických médiích a řada zahraničních regulačních agentur a farmaasociací si jej vybrala jako zprostředkovatele informací pro ČR. Měsíčně zaznamená více než 800 tis. návštěv. Celkem bylo staženo více než 40 mil. podcastů a každý týden je jich staženo cca 90 tis., pravidelných odběratelů všech podcastů je více než 620 tis. Pro profesionály, kteří chtějí být v oboru vidět nabízí řadu možností prestižní prezentace.

Očkování proti klíšťové e...

Piotr Bohater

Current situation on the ...

Piotr Bohater

Doc. RNDr. Magdaléna Fulmeková, CSc.

Slovenka roku 2012, aneb ...

Doc. RNDr. Magdaléna Fulm...

PharmDr. Zdeněk Blahuta

Dozorové aktivity SÚKL cí...

PharmDr. Zdeněk Blahuta

PharmDr. Marie Loučková

Diplomovaný farmaceutický...

PharmDr. Marie Loučková

Plánované změny ministers...

Mgr. Stanislav Havlíček

Nová kategorie výdeje léč...

Mgr. Stanislav Havlíček

Ing. Jaromír Gajdáček, Ph.D.

Léková politika z pohledu...

Ing. Jaromír Gajdáček, Ph...

Rychlokvašené laborantky?...

Mgr. Michaela Veselá