VIP KLUB APATYKÁŘE ROSTE

PharmDr. Martin Dočkal: Baví mě být první v oboru a přinášet novinky, učíme uživatele vyžadovat kvalitu

Vloženo: 28.12.2020, 05:50 | Čteno: 32086×
Foto: PharmDr. Martin Dočkal ve svém projektu APAvision

Plzeň 28. prosince 2020 – Český farmaportál APATYKÁŘ® reaguje na kontinuální nárůst VIP čtenářů placeného obsahu a prošel po několika letech nejen významnou designovou a technickou změnou, ale i zcela zásadní změnou své mobilní verze. Se vstupem na sociální sítě totiž zaznamenal výrazný nárůst přístupů z mobilních zařízení, především chytrých telefonů. Cílem proto je, aby orientace pro uživatele byla ještě jednodušší, přehlednější a načítání obsahu o poznání rychlejší.

Po spuštění placeného obsahu v červnu 2020 sbíral portál velmi intenzivně podněty od svých VIP čtenářů, kteří za obsah platí. To jsou totiž ti, kteří vědí, proč sledují Apatykáře. A potvrdilo se – naprosto klíčová je informace, ke které se chtějí dostat rychle.

„Často jsem slyšel, že web musí mít perfektní grafické zpracování, řadu vychytávek apod. Já jsem se vždy soustředil především na kvalitu informací a po spuštění placeného obsahu se ukázalo, že právě to je pro naše čtenáře klíčové. Není důležitý obal, ale obsah. Proto jsme provedli technické změny, aby načítání bylo rychlejší a orientace na webu přehlednější. Upozadili jsme kompletní menu a zvýraznili jsme přístup do rubrik, které jsou nejvíce navštěvované,“ vysvětluje důvod hlavních změn odborník na farmacii a lékárenství a provozovatel portálu PharmDr. Martin Dočkal.

Portál APATYKÁŘ® byl před 15 lety jeden z mála, který používal plnohodnotnou mobilní verzi webu. Za tu dobu se návštěvnost z mobilních zařízení násobně zvýšila a se vstupem Apatykáře na sociální sítě je právě pro uživatele sociálních sítí mobilní verze klíčová.

„Od počátku nepreferujeme v případě Apatykáře responzivní design, ale plnohodnotnou mobilní verzi. Před lety byly důvodem především FUP a nízká kvalita mobilního připojení, dnes je to rychlost načtení a přehlednost na malých zařízeních, které při responzivním designu nelze plnohodnotně dosáhnout. A to oceňují i naši VIP čtenáři placeného obsahu. Je nezajímají technická vysvětlení, chtějí se dostat rychle a přehledně k informacím, za které si platí,“ vysvětluje Dr. Dočkal fungování plnohodnotné mobilní verze.

Mobilní verze prošla vůbec největší změnou. Byly doplněny další rubriky, kompletní prohledávání webu i dle tagů a tématických oblastí a došlo také k propojení souvisejících článků tak, aby orientace na webu byla pro platící čtenáře ještě jednodušší a přehlednější – jedním dotykem se dostanou k hlavní informaci. VIP čtenáři tak nemusejí nic zdlouhavě hledat a vše mají na dosah.

„Nejsme jen průkopníky ve zpravodajství z farmacie, Apatykář má tradici už více než 21 let. Jsme průkopníky v preferenci kvalitního obsahu a učíme uživatele vyžadovat kvalitu. Nejdeme cestou plytkých informací, které se dozví čtenáři všude, ale přinášíme drtivě obsah, který jinde nenajdou. I proto jsme se jako první ve farmacii rozhodli nabízet téměř výhradně placený obsah a odlišit se tak od ostatních. Víme jakou hodnotu mají naše informace a víme jakou hodnotu mají pro naše VIP čtenáře, kterých si vážíme. Proto jim nenabízíme bezplatný obsah, který pro ně nemá žádnou hodnotu. Proto jim reálně poskytujeme něco jiného. A mě baví být první v oboru, lidé si pamatují vždycky jen ty, co byli první,“ říká Dr. Dočkal.

Za více než 20 let fungování se portál vyvíjel, až se stal před lety hlavním informačním médiem v oblasti celé farmacie. Po mnoha letech proto mění i hlavní zaměření – nejen lékárenství, ale především farmacie.

„Už delší dobu je Apatykář vnímán jako jediný zdroj komplexních informací z farmacie. Vývojem a výzkumem počínaje, přes farmavýrobu, distribuci, školství a vědu, nová léčiva až po lékárny a odborné poradenství. Nedá se tak již hovořit jen o ‚lékárenském‘ webu, lékárenství je jen jednou z kapitol. Apatykář je web o farmacii, tj. o všech jejích oblastech. A to nově vyjadřujeme i v titulku webu a zařazením zcela nové rubriky Farmaprůmysl. Věříme, že toto označení bude lépe vyjadřovat náplň webu, přesnost informací je pro nás klíčová,“ uzavírá přehled změn Dr. Dočkal.

Portál APATYKÁŘ® od počátku sází na vlastní obsah a vyhledávání zajímavých a inspirativních témat. Jeho cílem není zkratkovité, zjednodušené mainstreamové zpravodajství, ale staví na detailním vysvětlení problematiky a souvislostí z pohledu odborníků s více než dvacetiletou lékárenskou praxí. Při jejich zpracování redakce zásadně komunikuje s konkrétními osobami (primárními zdroji), rozhovory autorizuje a fakta před zveřejněním ověřuje.

Portál APATYKÁŘ® se více než 20 let zaměřuje cíleně na oblast lékárenství a farmacie. Jako první z českých zdravotnických médií začal přinášet zpravodajství každý den, tj. i o víkendech a svátcích. Mezi jeho návštěvníky patří zejména přední advokátní kanceláře se zaměřením na farmatrh, konzultační společnosti se zaměřením na regulatory affairs, investoři, státní správa, manažeři farmaceutických firem či provozovatelé lékáren. V dubnu 2019 spustil novou odbornou platformu APAvision, dosud největší projekt. Od června 2020 přináší exkluzivní obsah výhradně v placené části.

Portál je citován v zahraničních odborných a ekonomických médiích a řada zahraničních regulačních agentur a farmaasociací si jej vybrala jako zprostředkovatele informací pro ČR. Od roku 2008 se specializuje na podcasting – celkem bylo staženo více než 50 mil. podcastů, pravidelných odběratelů všech podcastů je více než 800 tis. Pro profesionály, kteří chtějí být v oboru vidět nabízí řadu možností prestižní prezentace.

Prof. RNDr. PhMr. Vladimí...

Doc. RNDr. Milan Žemlička, CSc.

Reforma vysokoškolského s...

Doc. RNDr. Milan Žemlička...

PharmDr. Jiří Skalický, Ph.D.

E-preskripce – benefit pr...

PharmDr. Jiří Skalický, P...

Mgr. Irena Storová, MHA

SÚKL a Brexit, inspekční ...

Mgr. Irena Storová, MHA

Mgr. Jakub Dvořáček, MHA

Mgr. Jakub Dvořáček, MHA:...

Mgr. Jakub Dvořáček, MHA...

Hana Pavlasová

Kompletní průvodce regist...

Hana Pavlasová

Tématický týden - 40. výr...

Živý záznam akce

14. Ples farmaceutů

Živý záznam akce

PharmDr. Tibor Czuľba

Reforma slovenské lékové ...

PharmDr. Tibor Czuľba

PharmDr. Zdeněk Blahuta, MHA

Evropská federace lékáren...

PharmDr. Zdeněk Blahuta, ...

ISSN 1214-0252 | Copyright © 1999-2021, PharmDr. Martin Dočkal | Apatykář® je registrovaná ochranná známka
APATYKÁŘ® je součástí skupiny APATYKÁŘ®. Žádná část těchto stránek nesmí být nijak použita bez výslovného souhlasu autora!